Primeur: Bowers & Wilkins 700 series Signature

Bowers_Wilkins_702_Signature

Persbericht Bowers & Wilkins 700 series Signature

Er is enorm veel zorg en aandacht besteed aan het verbeteren van hun akoestische prestaties via een opgewaardeerd wisselfilterontwerp, en aan het zorgvuldig vervaardigen van de luxueuze nieuwe kastafwerking.

De elegante Bowers & Wilkins 700 Serie luidsprekers zijn in 2017 gelanceerd en leveren reeds buitengewone prestaties dankzij het zorgvuldige gebruik van technologieën die voor het eerst in de hoogwaardige 800 Serie Diamond werden toegepast, zoals de massieve Tweeter-on-Top-behuizing, unieke Continuum conus-drivers en Aerofoil Profile-basdrivers. In combinatie met op maat gemaakte 700 Serie-technologieën, zoals de Carbon Dometweeter en zorgvuldig geoptimaliseerde en rigide kasten, resulteert dit in een luidsprekerserie die even subliem klinkt als hij oogt.

Als Signature-producten hebben de nieuwe 705 en 702 Signature verdere, gedetailleerde verbeteringen ondergaan, mogelijk gemaakt door opgewaardeerde wisselfilterontwerpen en componenten. Beide modellen bevatten nu speciaal behandelde en opgewaardeerde bypass-condensatoren van Mundorf, grotere koellichamen en, in het geval van de 702, een opgewaardeerde LF-condensator op het basgedeelte van het wisselfilter. Samen met de immense voordelen die beide modellen dankzij hun Tweeter-on-Top-configuratie genieten, verbeteren deze upgrades de toch al opmerkelijke geboden resolutie, openheid en ruimtelijkheid, wat het geluid nog gepolijster, verfijnder en meeslepender maakt.

Hoger afwerkingsniveau conform de gevestigde Signature-normen zijn de 705 en 702 Signature voorzien van een prachtig nieuw Datuk Gloss-fineer in de kleur van ebbenhout, met een fraaie, opvallende nerf. Deze speciaal ontworpen afwerking combineert de schoonheid van exotische fineren van echt hout met de ecologische voordelen van duurzaam geproduceerd materiaal, in dit geval afkomstig van de Italiaanse houtspecialist Alpi.

Elke set luidsprekers is uniek, omdat er geen twee modellen met exact hetzelfde nerfpatroon of houtmotief zijn. Bowers & Wilkins optimaliseert het nauwgezette vakmanschap van Alpi door een afwerking in negen lagen aan te brengen, onder andere bestaande uit primer, een basiscoating en vernis, die een diep, glanzend effect teweegbrengt. Om de kwaliteit van de afwerking van de modellen verder te benadrukken en uit te lichten, hebben de Signature-luidsprekers daarnaast een heldermetalen ring rondom de conus voor het middenbereik en de middentoner/wooferconus, plus licht zilverkleurige tweeterroosters. Tot slot is er op het achterpaneel van beide modellen een Signature-identificatieplaatje aangebracht, dat elke luidspreker tot een waarlijk
en uniek kunstwerk maakt.

Uitzonderlijke ingebouwde techniek

Carbon Dome-tweeter

Beide 700 Serie Signature-modellen zijn uitgerust met Carbon Dome-tweetertechnologie van Bowers & Wilkins. De Carbon Dome is ontworpen om het prestatieverschil tussen de aluminium dubbele dome van de 600 Serie en de Diamond dome van de 800 Serie Diamond te overbruggen en bestaat uit twee delen. Het voorste deel is een aluminium dome die is verhard met een 30 micron dikke PVD-coating (Physical Vapour Deposition) koolstoflaag. Het tweede deel is een koolstofring van 300 micron die is geplaatst aan de binnenzijde van de spreekspoelhouder. Het resultaat is uitzonderlijke stijfheid en weerstand tegen vervorming zonder onnodige massa, en een eerste break-up-punt van 47 kHz.

Massieve tweeters

Net als alle voorgaande Signature-producten hebben ook de 705 Signature en de 702 Signature een Tweeter-on-Top-ontwerp met, in dit geval, massieve tweetertechnologie. Dit ontwerp is volledig ontleend aan de aanpak die is gebruikt voor de 800 Serie Diamond en heeft dezelfde prestatievoordelen. In lijn met de 700 Serie-luidsprekers gebruiken de nieuwe Signature-modellen in plaats van een holle zinken behuizing dezelfde vorm die uit een blok aluminium is gefreesd, voor een stijvere en minder resonante structuur. Deze structuur weegt meer dan 1 kg, is buitengewoon inert en profiteert van hetzelfde ontkoppelingsmechanisme en akoestisch transparante roosterontwerp als de 800 Serie Diamond. Door dit ontwerp kan de massa van het tweeterelement bovendien als koellichaam fungeren.

Continuum conus

De Continuum conus-drivers voor het middenbereik verschenen voor het eerst in de 800 Serie Diamond. Het ontwerp van de Continuum conus is gebaseerd op het concept van geoptimaliseerde en gecontroleerde flexibiliteit. Dankzij dit ontwerp vermijdt de conus de abrupte gedragsovergang tussen pistonbewegingen en break-up-modus, die bij een conventionele driver drastisch afbreuk doet aan de openheid en neutraliteit.
Continuum is een geweven composietmateriaal dat een zeer gecontroleerde break-up levert, wat leidt tot transparantere en meer gedetailleerde middentonen.

Chassis voor middentonen

De 702 Signature is uitgerust met een speciale FST-driver voor het middenbereik die een met FEA geoptimaliseerd aluminium chassis met een zeer stijve, geoptimaliseerde vorm gebruikt en verder is verbeterd door toevoeging van een gestemde massademper aan de voorzijde van het chassis. Hierdoor wordt alle resterende resonantie in de structuur gedempt, wat resulteert in een zuiverdere presentatie van de middentonen.

Middentonerontkoppeling

Het middentonerontkoppelingssysteem vereenvoudigt het ontwerp dat in de 800 Serie Diamond is gebruikt en biedt zo op alle fronten een aanzienlijke verbetering van de ruimtelijkheid in de middentonen.

Aerofoil Profile-basconus

De 702 Signature bevat een nieuwe implementatie van de Aerofoil-conus uit de 800 Serie Diamond, waarbij een composietstructuur van binnen- en buitenlagen gevuld met EPS wordt gebruikt. Het resultaat is een drastische verbetering van de lagetonenweergave.

Specificaties

702 Signature
Beschikbaar juni 2020

 • Vloerstaand
 • 3-weg open ontwerp
 • Tweeter-on-Top
 • 3 x 165 mm Aerofoil Profile voor het laag
 • 1 x 150 mm Continuum FST voor het middenbereik, ontkoppeld
 • 1 x 25 mm Carbon Dome-tweeter in massieve Tweeter-on-Top

705 Signature
Beschikbaar juli 2020

 • Op standaard te plaatsen
 • 2-weg open ontwerp
 • Tweeter-on-Top
 • 1 x 165 mm Continuum voor het laag/middenbereik
 • 1 x 25 mm Carbon Dome-tweeter in massieve Tweeter-on-Top

Continuum, Carbon, Dome en Aerofoil zijn handelsmerken van B&W Group Ltd.

Over Bowers & Wilkins
Bowers & Wilkins is een wereldwijde marktleider op het gebied van premium luidsprekerproducten en ambassadeur van ‘true sound’, met 50 jaar aan audio-erfgoed. De innovatieve, prijswinnende audioproducten van Bowers & Wilkins vormen een essentieel onderdeel van audio-entertainment, of dat nu thuis of onderweg is. De luidsprekers van Bowers & Wilkins worden door audiokenners beschouwd als de definitieve ‘audioreferentie-speakers’, wat te merken is aan het gebruik ervan in de belangrijkste opnamestudio’s over de hele wereld. Het idee dat men bijzonder geluid pas kan waarderen als men het echt beleeft, is terug te vinden in het bedrijfsmotto – “Listen and you’ll see”.