De all-new KEF Blade Meta & Reference Meta modellen komen er aan!

KEF_Blade_One_Meta

Binnenkort te verkrijgen en te beluisteren bij ons in de winkel!

De twee high-end KEF-luidsprekerseries zijn bijgewerkt met KEF’s nieuwste akoestische innovaties, waaronder Metamaterial Absorption Technology (MAT™).

KEF lanceert met trots het nieuwste van hun baanbrekende reeks luidsprekers met zowel Blade als The Reference. De twee reeksen laten zien hoe innovatie en design het meest accurate en realistische geluid kunnen creëren met akoestiek in het achterhoofd. KEF luidsprekers staan bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit en dit iconische bedrijf is dan ook toegewijd aan het leveren van een superieure luisterervaring.

Blade gaat over het perfectioneren van een baanbrekend concept om mensen te verblijden met de ultieme luisterervaring. Elk paar van deze Reference serie kan tot op een halve decibel nauwkeurig worden afgestemd op de in het laboratorium gehanteerde referentiestandaard. Vandaar hun naam. De ontwikkelingen in zowel de nieuwste Blade vloerstaande luidsprekers als de nieuwste The Reference luidsprekers zijn talrijk, waaronder de toevoeging van Metamaterial Absorption Technology (MAT™).

Voor wie een verfijnde smaak heeft en diep gehecht is aan zijn audio-ervaring is Blade de voor de hand liggende keuze. Eerst en vooral, het geluid is opvallend. Het kaliber is uitzonderlijk. Het ontwerp getuigt van een avontuurlijke sensibiliteit voor wie een statement wil maken. De luidsprekers staan trots als audiofiel kunstwerk in huis.

De geluidskenners die de luxe van superieur geluid in hun huis willen ervaren en geloven dat deze herinneringen gekoesterd moeten worden en nog jarenlang moeten worden herbeleefd, zullen investeren in The Reference. De nostalgische waarde van uw favoriete nummer wordt geaccentueerd met de weergave van The Reference. De Reference-serie bestaat uit twee drieweg vloermodel luidsprekers, een drieweg monitor luidspreker en twee drieweg centerluidsprekers die ook kunnen worden gebruikt als Links-Centrisch-rechts (LCR) luidsprekers.

Kortom, het zijn elegante luidsprekers voor liefhebbers van herinneringen met een uitstekende smaak; een luidspreker die een leven lang herinneringen zal opleveren en net zo lang zal presteren.

REFERENCE_5_Meta_bass_driver
REFERENCE 5 Meta

Ontwerp

KEF is trots op haar technologisch leiderschap en innovatiekracht. Elke luidspreker in de Blade en The Reference reeksen straalt hetzelfde gevoel van pure kwaliteit uit, dat voortkomt uit het feit dat ze met de hand worden gebouwd door KEF’s meester-vaklieden in Maidstone, Kent, Verenigd Koninkrijk. Ze zijn ontworpen om akoestisch uitzonderlijk te zijn, aantrekkelijk om naar te kijken, en elke luidspreker wordt zorgvuldig gebouwd volgens KEF’s uitzonderlijke normen.

Akoestiek dicteert het sculpturale ontwerp van de Blade. De zachte radius aan de voorzijde loopt sierlijk taps toe van boven naar beneden en van voor naar achteren en vertoont geen discontinuïteiten die de helderheid van het geluid kunnen verstoren. De complexe parabolische krommingen van de akoestisch inerte kasten zijn slim ontworpen om staande golven te elimineren die het geluid zouden kunnen vertroebelen.

Deze verbluffende luidsprekers zijn verkrijgbaar in een palet van acht afwerkingen, waarbij vijf kleuren voor de behuizing worden gecombineerd met zes kleuren voor de conus van de driver, wat de verfijning van de technologie die ze bevatten nog benadrukt. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen klanten ook hun eigen kleurenschema voor de luidsprekerkast samenstellen door een Pantone naar keuze aan te leveren voor een werkelijk unieke Blade.

Bij de samenstelling van The Reference zijn alle kasten ontworpen met behulp van eindige-elementenanalyse om de ideale vorm en verstevigingsgeometrie te bepalen om de secundaire straling vanaf de zijkanten te minimaliseren. Constrained Layer Damping wordt toegepast om de weinige trillingen die overblijven om te zetten in warmte.

Bovendien zijn de vakkundig ontworpen kasten afgewerkt in een weelderige hoogglans of rijk gedetailleerd, paar-matched houtfineer om de unieke voorste klankkast aan te vullen die is ontworpen om door diffractie veroorzaakte anomalieën te elimineren. Er zijn vijf afwerkingen beschikbaar, een combinatie van drie kastafwerkingen en vijf conuskleuren voor de driver: Satin Walnut/Silver, High-Gloss White/Blue, High-Gloss White/Champagne, High-Gloss Black/Grey, High-Gloss Black/Copper.

Technologie

Blade is een attitude. De Reference is iconisch. Het gaat om het verkennen van de kunst van het mogelijke, en daarom profiteren de nieuwste versie van Blade en The Reference van KEF’s nieuwste akoestische innovaties: Metamateriaal Absorptie Technologie (MATÔ), een op maat gemaakte 12e generatie Uni-Q® driver array en een groot aantal andere verbeteringen.

MAT is een werkelijk revolutionair instrument in het akoestische arsenaal van KEF, omdat elk van de ingewikkelde kanalen op efficiënte wijze 99% van het ongewenste geluid absorbeert. Dit elimineert de resulterende vervorming en zorgt voor een zuiverder, natuurlijker akoestisch resultaat.

Als resultaat van een gezamenlijke ontwikkeling met de Acoustic Metamaterials Group, breekt het gebruik van MAT een volledig nieuwe weg in luidsprekerontwerp, en demonstreert het opnieuw KEF’s niet aflatende passie voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën om uw luisterervaring te verbeteren. Metamaterialen zijn speciaal ontwikkelde structuren die bestaande materialen op zodanige wijze gebruiken dat zij nieuwe, gewenste eigenschappen vertonen die eenvoudigweg niet in natuurlijk voorkomende stoffen worden aangetroffen.

Dankzij decennia van opgebouwde interne kennis en de toepassing van geavanceerde simulatie- en analyse-instrumenten is KEF’s Uni-Q, die gekoppeld is aan MAT voor Blade en The Reference, op de hoogte gebracht. De op maat gemaakte driver levert een ongerepte prestatie van KEF’s vlaggenschip luidspreker. De state-of-the-art Uni-Q driver array kan consistente zoete, heldere en lyrische hoge tonen leveren, ongeacht het volume. Een nieuw ultra-lage vervorming midrange motor ontwerp verlaagt de totale harmonische vervorming (THD) in de midrange en vermindert de thermische compressie, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd.

Het hart van Blade wordt gevormd door de Single Apparent Source-technologie. Single Apparent Source is een uitbreiding van de iconische Uni-Q driver array, de bouwsteen van het kenmerkende KEF-geluid. De technologie is erop gericht het akoestische ideaal van een puntbron te bereiken, waarbij lage, midden- en hoge frequenties vanuit één punt worden uitgestraald. Dit maakt Blade ongelooflijk coherent over alle hoorbare frequenties; wat u hoort is echt en meeslepend.

De contouren van de koepel in de midrange hoorn en surround van The Reference zijn allemaal computer-geoptimaliseerd om een perfect vloeiende overgang naar de kast te garanderen. KEF’s gepatenteerde tangerine waveguide technologie beheert de luchtstroom om de brede, gelijkmatige verspreiding van een natuurlijk geluidsveld te recreëren, waardoor het verbluffend zuivere beeld van de hoge frequenties door de hele kamer wordt verspreid.

Het resultaat van deze innovaties en ontwikkelingen voor zowel Blade als The Reference is dat de Uni-Q met MAT een transparanter en levensechter geluid weergeeft dan voorheen mogelijk was.

Revolutionair geluid

De vier robuuste lagefrequentie drivers van Blade zijn perfect geïntegreerd met de Uni-Q en MAT om een zuivere, massief verlengde, onberispelijk gecontroleerde bas te leveren. In lijn met de zuiverheid van het originele Blade-concept, maakt de ontkoppeling van de spreekspoel van het diafragma het mogelijk om cross-overs van lage orde te gebruiken, voor een zuiverder, zijdezacht basgeluid. Deze drivers zijn rug-aan-rug gemonteerd om te voorkomen dat de kast bij luid spelen wordt opgewonden, zodat kinetische krachten die anders de output zouden kunnen kleuren, worden geannuleerd. Elk paar is in een aparte kamer geplaatst om de noodzaak van demping te beperken.

Het crossover-ontwerp is verbeterd in de nieuwste Blade om het signaalpad nauwkeurig af te stellen voor maximale helderheid. Bovendien maken twee paar WBT-connectoren van audiofiele kwaliteit bi-wiring of bi-amping mogelijk voor een verliesvrije overdracht.

Blade gaat over het perfectioneren van een baanbrekend concept om mensen te verblijden met de ultieme luisterervaring met de filosofie om te innoveren in het streven naar het meest accurate en realistische geluid.

Voor The Reference zijn hoge en middenfrequenties echter slechts een deel van het verhaal. The Reference kan ook bogen op een zuivere, rijke en zeer articulerende bas. Intelligente techniek en nauwgezette aandacht voor ontwerpdetails zorgen ervoor dat de lage tonen naadloos overgaan in de zuivere middentonen en hoge tonen.

De basdriver van de Reference profiteert ook van een massieve, geventileerde magneet, een grote aluminium spreekspoel en een uitzonderlijk lichte en stijve gelegeerde conus. Als gevolg van al deze technologieën zijn volume, dynamiek en belastbaarheid uitstekend.

Samenvatting van de kenmerken

Beide:

– Metamateriaal Absorptie Technologie (MAT) elimineert 99% van de hoogfrequente vervorming voor een zuiver, natuurlijk geluid

– Op maat gemaakte 12e generatie Uni-Q met MAT driver array voor uitzonderlijke akoestische nauwkeurigheid

– Verbeterd crossover-ontwerp verfijnt het signaalpad voor maximale helderheid

– Geoptimaliseerd kastontwerp voor de beste akoestische prestaties

Blade

– Twee modellen beschikbaar: Blade One Meta, Blade Two Meta

– Single Apparent Source-technologie revolutioneert de oriëntatie van de drivers voor lage, midden- en hoge frequenties, voor een levensechter en meeslepender geluid

– Twee paar kracht-onderdrukkende LF-drivers leveren een zuivere, massief verlengde bas

– Acht afwerkingen zijn beschikbaar door vijf afwerkingen van de kast te combineren met zes kleuren driverkegels: Piano Black/Koper, Piano Black/Grijs, Frosted Blue/Blauw, Frosted Blue/Brons, Charcoal Grey/Red, Charcoal Grey/Brons, Racing Red/Grijs Arctic White/Champagne

– Aangepaste afwerkingen zijn beschikbaar op aanvraag vanaf juni 2022

De Reference

– Vijf afwerkingen zijn beschikbaar door drie kastafwerkingen te mengen met vijf kleuren driverconus: Satijn Walnoot/Zilver, Hoogglans Wit/Blauw, Hoogglans Wit-Champagne, Hoogglans Zwart/Grijs, Hoogglans Zwart/Koper

– Accessoires van S-RF1 vloerstatieven en The Reference roosters zijn als afzonderlijke items verkrijgbaar